Massage bij kanker

ontspant het lichaam, ondersteunt het herstel

Speciaal afgestemd op mensen die kanker (gehad) hebben.

Wat gebeurt er in je lijf bij de diagnose kanker.

Als de ziekte kanker in je lijf en leven komt, is opeens niets meer hetzelfde. Hoe de prognose ook is, de impact is groot. Je bent van het ene op het andere moment patiënt. Er zijn onderzoeken, je wacht op uitslagen en een behandeling is vaak ingrijpend. Met een operatie en/of medicatie of bestraling wordt de kanker aangepakt. Tegelijkertijd is het een aanslag op gezonde cellen in je lichaam, wat allerlei bijwerkingen kan geven. Waar je je misschien eerst niet eens ziek voelde, krijg je nu allerlei klachten. Het is hard werken voor je lijf, voor jou!

Er gebeurt in deze periode zoveel dat er niet altijd aandacht is voor wat het met jou als mens doet.
Je kunt veel stress ervaren: spanning in je lijf, emoties als angst, boosheid of verdriet voelen, piekeren over wat er is of nog komen gaat. Of misschien sta je vooral in de vechtstand: aanpakken die ziekte! Hoe dan ook: je lijf en je hoofd maken overuren.

Heb je last van:
Misselijkheid Pijn
Vermoeidheid Slapeloosheid
Angst Stress Eenzaamheid
Depressie?

Massage kan je helpen!
Neem contact op

Wat doet massage bij kanker voor je.

De massage is gericht op het ontspannen van je lijf en je hoofd. Even geen harde bedden, infusen of onderzoeken. Maar liefdevolle aanraking, met aandacht, die je helpt weer in contact te komen met je eigen lichaam/jezelf, en je laat ervaren dat je meer bent dan een ziek lijf! De massage wordt op een rustige manier gegeven, met alle tijd en zorgzame aandacht voor jou als mens.

Bovendien is uit onderzoek en ervaring gebleken dat deze massage een positieve invloed heeft op symptomen als misselijkheid, pijn, vermoeidheid, angst en depressieve klachten. Nachtrust kan verbeteren en stress afnemen.

Unieke massage afgestemd op jou en je lijf.

Er is veel om rekening mee te houden om een verantwoorde massage bij kanker te kunnen geven. Samen gaan we kijken wat mogelijk en verantwoord is. Daarom krijg je vóór de eerste afspraak een uitgebreid intake formulier toegestuurd, waarin je ook je wensen kunt aangeven. Daaruit volgt een massagevoorstel dat is afgestemd op jouw wensen, de locatie van de ziekte, de fase van de behandeling en je belastbaarheid op dat moment. Het doel van de massage is dat je niet verder uit balans raakt, maar juist kunt ontspannen.

Voor wie

  • Als je midden in de behandelingen zit en je lichaam zo goed mogelijk probeert de medicatie te verwerken en de afvalstoffen op te ruimen. En je behoefte hebt om je ook nog méns te voelen.
  • Als je aan het herstellen bent van de behandelingen die goed hun werk hebben gedaan. Maar waar je nog wel klachten als vermoeidheid, slapeloosheid, stijfheid, conditie gebrek van kunt ervaren.
  • Als je genezen bent. Omdat behandelingen als chemotherapie, bestraling, hormoontherapie vaak blijvende sporen, zoals risico op lymfoedeem, hebben achter gelaten.
  • Als je niet meer beter kunt worden. Een hard en confronterend bericht. Hoe je daarop reageert is voor iedereen anders. Ook nu kan massage verlichting van klachten geven. Je kunt ervaren dat je lijf ook nog prettig kan voelen. Misschien kun je zelfs alles even vergeten.

De massage wordt in principe in de praktijk van Lijf naar Balans gegeven. Mocht dat te belastend voor je zijn dan kan het ook bij jou thuis. Hiervoor wordt een aan-huis toeslag gerekend.

Opleiding.

De specialisatie opleiding Massage bij Kanker voor professionele masseurs heb ik in 2019 afgerond bij het Instituut Massage bij Kanker. Deze opleiding heeft mijn kennis van de ziekte, de soorten behandelingen en de bijwerkingen vergroot, waardoor ik de massage kan afstemmen op jouw lichamelijke en geestelijke conditie. Met de jaarlijkse bijscholing blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.
Ik ben aangesloten bij het Netwerk Massage bij Kanker en sta vermeld in de Verwijsgids Kanker en op de website www.kanker.nl.