Massage

Weet je dat aangeraakt worden een éérste levensbehoefte is?

Massage is een prachtige manier om je lichaam te ervaren en te ontdekken wat het je te vertellen heeft. Je ‘vanzelfsprekende’ lichaam herbergt een schat aan informatie die door massage bewust en beschikbaar kan worden.
Masseren is aanraken. Daarmee is een massage tegelijk een uitnodiging om (aan)geraakt te laten worden. Een positief ervaren aanraking doet een mens zowel op het lichamelijke als geestelijke vlak goed. Zo vermindert het stress, versterkt het je immuunsysteem en nemen angst en depressieve gevoelens af. Het geeft rust in je hoofd en stimuleert de aanmaak van het ‘knuffelhormoon’ oxytocine, om maar eens wat te noemen. En het is ook gewoon lekker!

Als ik je masseer is dat met deze intentie: zorgvuldig, met een open hart, respectvol, jou ruimte biedend om je vanzelfsprekende lichaam te ervaren en te ontspannen.

Integratieve Massage

Dit is een ontspannende, verbindende massage die lichaamsdelen met elkaar en jou met je lichaam verbindt door integratie van 3 technieken, klassieke – , dynamische – en polariteitmassage, die op jou worden afgestemd. Afhankelijk van jou en je behoefte krijgt één van deze vormen tijdens de massage meer of minder aandacht.

Het stimuleert de bloedsomloop en ontspant het spier- en zenuwstelsel, het spreekt het zelf-genezend vermogen van je lichaam aan. Zo kunnen fysieke en psycho-somatische klachten (hoofdpijn, bloeddrukproblemen, slechte nachtrust, pijnlijke spieren/gewrichten) verlicht worden.
En het brengt je uit je hoofd en meer in contact met je lichaam. Je leert (opnieuw) te luisteren naar wat je lichaam je werkelijk te vertellen heeft.

Door die combinatie van technieken werkt een integratieve massage door op veel niveaus:
gewrichten, huid en spieren en energie. Oppervlakkig en diep naar binnen. Lichaam en geest.

 • Klassieke Massage

  (ook wel intuïtieve massage genoemd)
  Bij deze massage gebruik ik verwarmde olie. De volle strijkingen en diepere knedingen zijn gericht op het ontspannen van je huid en spieren. Je wordt daarbij steeds als geheel (holistisch) benaderd: je voet en je arm bijvoorbeeld, ze zijn verbonden met de rest van je lichaam en dat komt in de massage tot uitdrukking.

 • Dynamische Massage

  Hierbij breng ik je lichaam in een doorgaande, vloeiende golfbeweging die aansluit bij het ritme van je lichaam. Dat gebeurt door wiegende, schuddende en rollende bewegingen, stevig of zacht : het zogenaamde ‘pulsen’, en door (delen van) je lichaam te rekken of te mobiliseren.
  Omdat je lichaam voor 70% uit vloeistoffen bestaat, plant de puls zich door je hele lichaam voort. Eventuele spanningen en blokkades worden zo op een zachte manier uitgenodigd om te ontspannen, zoals warm water ijsblokken kan doen smelten.

  Bij deze massage houd je je kleren aan (tenzij het onderdeel is van de integratieve massage). Het is daarmee dus ook geschikt voor mensen die zich ongemakkelijk voelen bij uitkleden en toch eens kennis willen maken met een ontspannende massage.

  Voor een zwangere is het een mooie manier om samen met haar kindje te ontspannen: in rug- en zijligging zacht gepulst, ‘geschuddeld’ worden, geeft een diepe ontspanning.

 • Polariteitmassage

  Deze massage gebruik ik als afronding van een massage. Het maakt gebruik van het feit dat alle materie, ieder mens, een electro-magnetisch veld heeft met plus- en minpolen.
  Door de massage kunnen blokkades verminderd zijn waardoor energie (meer) vrij is gekomen.
  Met mijn handen als verbinding kan jouw energie gaan stromen, van plus naar min, van meer naar minder, net als water. Tot het zijn balans gevonden heeft.

Voor wie?

Ben je op zoek naar rust, even niets?
Ben je steeds maar aan het denken en vind je voelen moeilijk?
Zit je niet lekker in je lijf?
Ben je het vertrouwen in je lijf kwijt geraakt?
Voel je spanning in je lijf?
Ben je een ‘gever’ en verlang je ernaar om te ontvangen?
Ben je zwanger en wil je, samen met je kindje, ontspannen?
Wil je contact met je lijf, naar wat er van binnen te voelen is, en weet je niet (meer) hoe?
Wil je jezelf laten verwennen?