Over mij

Mijn naam is Monica van der Plaat. Ik heb 33 jaar als fysiotherapeut gewerkt, waarvan de laatste 27 jaar in een groot multidisciplinair gezondheidscentrum. In die periode heb ik mij gespecialiseerd in het geven van ontspanningstherapie aan mensen met spanning gerelateerde klachten.

Na een burn-out ben ik gestopt met werken in het gezondheidscentrum. Er volgde een periode van stilstaan, luisteren naar mijzelf en wat mij beweegt. Ik ontdekte dat het mijn passie is mensen hun lijf te laten ervaren en leren ‘verstaan’. Met ontspanningsoefeningen, bewustwording, én met massage. Ik heb de (meer)waarde van massage her-ontdekt: het is een prachtig middel voor het laten ervaren van het lichaam en om te ontspannen. De opleiding Integratieve Massage heeft mij niet alleen nieuwe technieken geleerd maar ook extra doen beseffen hoe wezenlijk en helend massage kan zijn.

Massage is voor mij aandachtig aanraken, woordeloos in contact zijn, waarin de ander gezien wordt en mag ontspannen en alles er mag zijn zoals het is.

Lees ook wat cliënten over mij schrijven